Geschiedenis, doorverkoop en overdracht
Een goed onderhouden ding waarvan men de geschiedenis kent, verkoopt beter. Cegeta bewaart die geschiedenis bij het ding, toont ze aan een koper wanneer u dat beslist, en geeft ze door wanneer u het item overdraagt — zonder ooit te zeggen wie het vroeger bezat.
Het openbare paspoort
Op de openbare pagina van een openbaar item vertellen drie dingen over zijn verleden:
- de gebeurtenissen uit de geschiedenis die u er kiest te tonen — Op de openbare pagina tonen, op het scherm Geschiedenis: de aard en het jaar van de gebeurtenis, niets meer;
- het aantal opeenvolgende eigenaars — een getal, nooit een naam;
- als u ze openzet: onder garantie en onderhoud bij (Garanties en onderhoud).
Doorverkooplinks
Voor een bepaalde koper toont een doorverkooplink meer: Doorverkooplinks › Een link aanmaken, met de te tonen aanvullingen — laatste tellerstand, einddata van garantie, uitgevoerd onderhoud, aankoopdatum — en de te tonen documenten aangevinkt.
De link geldt 72 uur, wordt maar één keer getoond (kopieer hem), en elke opening wordt geteld. Intrekken sluit hem vroeger.
Een item overdragen
Op de fiche van het item, Overdragen:
- Een overdrachtscode aanmaken: 72 uur geldig, één keer, en maar één keer getoond (noteer hem, of laat zijn QR scannen). Een nieuwe aanmaken annuleert de vorige. Met 72 uur verlengen of De overdracht annuleren zolang de koper niet aanvaard heeft.
- Bijvoegen: de documenten die u doorgeeft, één voor één; een document dat niet bijgevoegd is, blijft bij u.
- De koper opent Een item ontvangen, voert de code in (De code controleren), ziet wat hij zal ontvangen, en kiest Het item aanvaarden. Er verandert niets zolang hij niet aanvaard heeft.
| Wat met het item meegaat | de fiche, de QR, ongewijzigd, de omslagfoto, de geschiedenis — zonder de naam van de vorige eigenaar —, het geplande onderhoud (zonder kosten of dienstverleners) en de bijgevoegde documenten |
| Wat u houdt | uw andere foto's en de niet bijgevoegde documenten, in Mijn vroegere items |
| Wat gewist wordt | uw notities, uw tellerstanden, uw meldingen, uw zichtbaarheidsinstellingen, de locatie, de waarden en de belangrijke opmerking; delingen en noodcontacten worden ingetrokken |
Mijn vroegere items toont de items die uw ruimte heeft overgedragen, met de periode waarin u ze bezat. De geschiedenis van het item zegt "eigendom overgedragen", en het aantal eigenaars stijgt met één.
Om te verkopen zonder meteen over te dragen, toont Te koop zetten "te koop" op de openbare pagina (Items).